Pardoseli

Sapa semiuscata/semiuscata  cu rol de egalizare si tipuri de aplicare a sapelor de egalizare

• Turnam sapa semiumeda de egalizare armata dispers cu fibre  PP.
• Sapa de egalizare aderenta monolitizata fata de suport cu ajutorul unei amorse de aderenta pe baza de latex sintetic, apa si ciment sau liant special sau rasina epoxidica bicomponenta speciala in dispersie apoasa pentru suport neabsorbant.
• Sapa de egalizare desolidarizata, glisanta, separata fata de suportul existent printr-o folie de polietilena sau pvc.
• Sapa de egalizare flotanta, sapa este turnata peste un material termoizolant gen panouri de polistiren sau vata minerala, peste care se aplica mai intai un strat separator, ex. folie de polietilena si apoi sapa noua.
• Sapa de egalizare cu sistem de incalzire incorporat denumita si pardoseala incalzita, mortarul de sapa se toarna si inglobeaza sistemul de incalzire iar partea superioara de sapa se armeaza cu o plasa sudata.

Tipuri de mortare utilizate la executia sapelor de egalizare

- aplicam sapa de egalizare clasica pe baza de ciment, nisip si apa
- executam sapa de panta si protectie cu ciment standard sau lianti speciali
- aplicam mecanizat sapa cu liant special Mapecem sauTopcem avand ca rezultat o uscare foarte rapida (CM 2% dupa o zi respectiv 7 zile) scurtand astfel timpul de asteptare pana la aplicarea de rasini sintetice pentru pardoseli, in vederea montarii rapide de parchet masiv sau a covoarelor PVC gen Tarkett, Gerflor, Grabo, DLW.
- in functie de destinatie si cerintele clientilor, finisam lis suprafata sapei de egalizare, prin elicopterizare

Avantaje:

consistenta mortarului de sapa grosiera este semiumeda, mortarul poate fi folosit la aplicare ca sapa de panta si protectie pentru panouri termoizolante din polistiren si ca sapa de panta pe care se lipeste membrana bituminoasa hidroizolanta. Grosimea minima de aplicare este de 10 mm, media este de 50 mm iar la cerere turnam sapa mecanizata si la grosime de peste 60 mm.
Ambele tipuri de mortare de sapa, clasic sau cu lianti speciali, in infunctie de situatie, pot fi aditivate suplimentar cu fibre de polipropilena ca armare dispersa, cu consecinte de crestere a rezistentelor si durabilitatii.

Aplicam sape autonivelante

Utilizam sapa autonivelanta pe baza de ciment, cu priza si uscare rapida, cu mari rezistente la compresiune. Ne preocupa si asiguram pregatirea corecta a stratului suport inaintea turnarii de sapa autonivelanta. Sapele autonivelante sunt adecvate pentru parchet masiv, parchet stratificat, pvc trafic intens, covor cauciuc, linoleum, mocheta, etc.
Executam turnari de sape autonivelante pe baza de ciment cu aplicare pana la 5 mm si rezistenta la compresiune 22 N/mmp - Novoplan 21, sapa autonivelanta aplicare 1-10 mm si rezistenta la compresiune 27 N/mmp -Ultraplan Eco, sapa autonivelanta aplicare 1-10 mm, rezistenta la compresiune 30 N/mmp - Ultraplan, sapa autonivelanta aplicare 3-30 mm, rezistenta la compresiune 35 N/mmp - Ultraplan Maxi.

Executii betoane:

- parcari  si subsoluri
- drumuri de acces usor
- beton amprentat